Svar på frågestunden

Ja, så var det då dags att posta svaren till frågestunden! Jag (Marie) har även lagt till några frågor och svar på slutet som inte ingick i frågestunden, men som jag passade på att svara på när jag ändå höll på. :-) Så ni som har ställt frågor, men inte fått svar, kolla sist i inlägget så kanske ni hittar det där.

Tack till alla som ställde frågor! Det var kul att försöka svara på dem (en del var riktigt svåra!).

Klicka på more eller på inläggets rubrik för att se alla frågor och svar.

1.

a. Team Laurent eller Team Jessica?
b. Om ni hade chansen att ställa en enda fråga till Stephenie Meyer, vad skulle det då vara?
c. Kommer det att komma en smyckebox till Eclipse? (Twilight& New Moonboxarna är så fina!)

Johanna: b. Min fråga till Stephanie skulle vara hur hon kände första gången hon såg skådespelarna spela de roller hon skapat i boken. Om det överensstämde hennes inre bilder hon beskrivit i boken eller om de hade tänkt mycket mer annorlunda än hon.

Sandra: a. Team Jessica för team Laurent vill skada Bella! b. Grattis! Du vinner priset för svåraste frågan! Skämt å sido, men jag vet inte rikigt. Om jag skulle vara oseriös skulle jag frågat hur det gick när Bella hade mens, för det är något jag alltid undrat. Men annars hade det nog varit vilken betydelse hennes böcker har för henne själv.
(Marie lägger till: Stephenie har faktiskt svarat på den här frågan på Twilight Lexicon. Där finns massor av information, bland annat sånt som hon skrev i brev till grundaren av sidan som svar på hennes frågor. Så om ni går till den här sidan http://www.twilightlexicon.com/?p=35 får ni svar på den frågan och andra liknande.) c. Oj, ingen aning. Men jag tror att det inte är helt omöjligt, med tanke på att det faktiskt har kommit ut skrin för twilight och NM.

Annie: a. jag tror att det får bli Team Jessica även om hon kan vara jobbig men som Sandra sa, Laurent vill ju skada Bella! b. en jobbig fråga som Stephenie nog inte gillar ;) blir det någon till bok i TTS..? jag vet att hon har sagt att hon inte vill göra en just nu, men om några år menar jag…c. Det kan nog ingen säga säkert just nu men det är jag nästan 100 % säker att dom kommer att göra en smyckesbox ;)

Marie: a. Oh, det var en svår fråga…Som de andra säger så vill ju Laurent Bella illa, men han är å andra sidan ärlig om det. Jessica är ju inte helt ärlig alltid, även om hon är relativt harmlös. Jag tror ändå att jag väljer Jessica för jag är lite förtjust i henne i alla fall (speciellt i filmerna).  b. Ytterligare en jättesvår fråga…Jag skulle nog vilja fråga henne när den officiella guiden ska komma ut…eller kanske när nästa “nya” bok kommerut. Bree Tanner räknas inte riktigt som en ny bok tycker jag, eftersom vi redan vet vad som händer henne. Stephenie har ju tidigare nämnt att hon skulle skriva en bok om sjöjungfrur och en om spöken, och en bok som skulle vara mer “riktig” fantasy med kartor osv. :-) Det skulle vara kul att äntligen få läsa någon av dem! c. Jag vet inte exakt vilken typ av smyckeskrin du menar. Det finns ju flera olika typer. Men jag är övertygad om att det kommer att komma likadana boxar till Eclipse också. Det har kommit massor av dem för Twilight och New Moon, så det kommer säkert smyckeskrin till Eclipse också.

Jannicke: b. Om hon inte kan fixa en statistroll till mig i breaking dawn.

Alexandra: a. Hmm.. svår fråga men det skulle nog bli Team Laurent.b. Om hon kunde fixa så att jag fick spela Kate, Tanya eller någon annan ur Denali klanen, denalis är med ganska mycket i slutet så det skulle vara en dröm :)

2.
a. Varför är inte den rätta Victoria med i Eclipse?
b. Tror ni att det kommer komma “Edwards box” och “Jacobs box” i Eclipse och BD?
c.
Varför är det olika innehåll i “Bellas box”?
d.
Är det olika hus (Bellas) i Twilight och NM?
e. Varför i så fall?

Johanna: b. Jag har inte hört något om jacobs eller edwards box, men skulle det komma kunde det ju helt klart vara kul c. Varför det är olika innehåll i bellas box beror ju på NF och det har vi redan förklarar i tidigare inlägg. d. och e. Ja det är olika hus men jag kommer inte ihåg varför. De första husets ägare ville väl inte ha med filmat i sitt hus, eller hur var det?

Sandra: a. Exakt varför vet jag inte. Men jag har för mig att det hade att göra med att Eclipse och att en annan film krockade, och hon valde att göra den andra filmen. b. Det är något som jag tror faktiskt tror kan dyka upp. Det beror säkert på hur aktiva alla ”team” är, men det är nog inte helt omöjligt! Skulle i alla fall, vara riktigt kul, tycker jag c. Jag (sandra) har pratat  med Nordisk Film och här kan du läsa mer om vad de sa!
http://www.twilightgrejer.se/2010/04/05/svar-fran-nordiskfilm-angaende-bellas-box/#comments d. och e. Vad jag vet så är det inte olika hus i twilight och i new moon. Det som skiljer husen åt är däremot att man i NM, byggde en balkong till bellas fönster, så att Jake kunde komma in den vägen!
 

Annie: b. Jag tror att det kommer bli i Eclipse för där är det verkligen Team Edward och Team Jacob men det är bara vad jag tror. c. Om du menar bokmärkena är det så att NF fick slut på dom och därför kunde inte alla få ett synd nog!, men annars är det nog pennorna som är olika, Team Jacob eller Team Edward.

Marie: a. Den här frågan är svår att svara på för egentligen är det kanske bara Rachelle och Summit som vet vad som egentligen hände. Officiellt så handlade det om att Rachelle tagit ett jobb som skulle starta precis innan Eclipse började spelas in, men hon berättade inte det för Summit. När sen Summit ville att hon skulle vara med på repetitioner som skulle starta samtidigt som hon skulle filma den andra filmen, så kunde hon inte det, och Summit blev arga eftersom hon inte berättat att hon hade den filmen som nu då krockade. Enligt de som har hört lite mer från insidan, så borde inte en sån grej vara så svår att lösa om man verkligen vill. Summit verkade ha blivit arga på henne av en eller annan anledning, och ville helt enkelt bli av med henne. Kanske ville de ha ett större “namn”, eller så bestämde de sig för att markera mot de andra skådespelarna inför löneförhandlingar osv att de är ersättningsbara och att de inte kan göra vad de vill. :S b. Personligen tror jag inte att det kommer att komma en Edwards Box eller Jacobs Box. Jag tror att de valde namnet Bellas Box för att böckerna och filmerna handlar om Bella. Sen är det mycket möjligt att Nordisk Film väljer att göra en liknande box för Eclipse när de märkte vilket stort intresse det var för Bellas Box, men jag tror inte att den kommer att heta Edwards Box. c. De andra har förklarat det redan, men att det var olika innehåll var alltså dels för att Nordisk Film inte fick tillräcklig leverans av bokmärkena, och dels för att det finns tre olika pennor (Posterbilden, Edward och Jacob) och de lades ner slumpvis i boxarna. d. och e. Anledningen till att husen är lite olika är för att det första huset finns på inspelningsplatsen för Twilight i Portland, Oregon. Det andra huset är en total kopia av det riktiga huset, som man valde att bygga på inspelningsplatsen för New Moon som är i Vancouver, Canada. Sen ville Chris Weitz göra scenen med månaderna och scenen där Jacob hoppar in genom Bellas fönster, och tyckte att det skulle vara snyggare med ett burspråksfönster, så de lade till ett sådant och hoppades att det inte skulle märkas för mycket.

3.
a. team?
b. musik?
c. favorit i twilight?

Johanna: a. Jag är team Edward. b. Om det är musiken i Twilight som menas är mina favoriter ”band of skulls” och ”Sea Wolf”, men om det gäller musik överhuvudtaget är jag en soul och rocktjej.

Sandra: a. Eddie all the way b. Lite allt möjligt, mycket varierat c. du menar person, så Bella. Hade det varit scen hade jag valt I slutet, på balen.

Annie: a. Jacob b. jag vet inte riktigt… c. Menar du person eller music..? det måste vara Bella som är min favorit i Twilight och favorit musiken i twilight måste vara Eyes On Fire och Bella´s Lullaby.

Marie: a. Team är alltid så svårt att svara på…Jag brukar säga att jag är Team Jacob på det viset att Bella gärna får ta Edward, så kan jag ta Jacob. :-) Men jag brukar också säga att jag är Team Charlie, Team Alice, Team Carlisle,Team Leah, Team Seth, Team Kate, Team, Garrett, Team Angela, Team Ben….Jag gillar så många av dem! Det var någon som kom med det perfekta teamet – Team Twilight!! Det är jag! :-) b. Jag lyssnar väldigt sällan på musik nuförtiden, jag vet inte varför. Så jag har inte så mycket favoriter just nu…kanske Lady Gaga? Ständiga favoriter är annars The Beatles – genier! Och Abba är jättebra också. Annars gillar jag allt från Miley Cyrus till Metallica, så det är väldigt brett. c. Som de andra skrev, så vet jag inte om du menar person? Men som jag skrev i Team- frågan så kan jag inte riktigt svara på det…kanske Seth för att hans hjärta är så rent och inte dömer någon på förhand och litar till sitt eget omdöme när det gäller att utvärdera någon annans karaktär.

Jannicke: a. Jacob b. Twilightmusiken, jag tycker att new moonmusiken är tråkig. c. Min favvo är Rosalie

Alexandra: a. Edward b. Twilight & New Moon (soundtrack) c. I Twilight ( och dem andra filmerna/böckerna) Alice, men i New Moon så blir det både Alice & Jane

4. Jag är en kille som älskar twilight och vill beställa något merchandise, vet dock inte vad, allt känns så “tjejigt”. Hoppas ni har några tips!!!

Johanna: När det gäller lite mer killiga saker att köpa till Twilight är det jättesvårt att hitta något som inte är tänkt för att passa en tjej. Däremot finns det en hel del snygga kläder och saker på http://shop.cafepress.com/twilight som jag tycker passar utmärkt på killar!
Eller varför inte köpa Edwards armband? 

Sandra: Jag håller med dig på den biten. Som Johanna sa så är deras tröjor bra! Men jag vet även att hottopic.com har en del bra saker för killar. Men pennor och sådant är väl kanske inte så dumt heller, det kan du ju hitta på discshop.se. lite svårt att veta vart gränsen går, då jag är tjej.

Annie: Om jag var du skulle jag beställa Edwards armband för är jätte snyggt och inte så tjejigt! discshop har det om du är intresserad.

Marie: Som de andra skrev så kan det vara lite svårt för mig som tjej att avgöra var gränsen för tjejigt går. Det beror ju lite på hur man är som kille också. :-) Många av tröjorna har ju Edward eller Jacob tryckta, så det är förstås frågan om det är tjejigt eller inte. Hot Topic har en hel del tröjor som inte jag tycker är tjejiga. En tröja med Edward och en med alla tre som är lite mer stiliserade, helt i svarta konturer. Det finns tröjor med enbart Cullen Crest eller Wolf pack tattoo, och det finns tröjor med Volturi t.ex. Som nämndes så kan man ju köpa en del armband som är lite mer “maskulina”. Det har ju även kommit en del tröjor som är för Forks High med deras maskot på. Jag tycker att det finns en hel del som är mindre tjejigt, men det är kanske tyvärr inte så lätt att få tag på det i en butik i Sverige. :S

5. Funderar på att köpa New moon collector´s edition (och de tre andra också såklart. Men jag tycker det är så svårt när man inte ser den i “real life”. Har läst att du också har den, skulle inte du kunna ta några kort så man får se lite bättre?

Sandra: Jag kan säga att jag (sandra) också har boken.Jag kommer lägga upp bilder senare på mina böcker, och mina saker. så det kan komma upp då!

Marie: Jag har inte hunnit göra detta ännu. Jag ska försöka hinna med att göra det, så fort jag kan såvida ingen annan hinner före mig? ;-)

6. Skulle ni kunna skriva ALLA filmer Robert, Taylor, Kristen har varit med i?
Om ni orkar får ni gärna skriva alla filmer följande har medverkat i: Ashley, Nikki, Peter, Jackson, Kellan, Elizabeth

Johanna: 

Filmer som Robert varit delaktig i:
Vanity fair 
Ring of the nibelungs 
Harry Potter and the goblet of fire 
Harry Potter and the order of Phoenix
The haunted Airman 
The bad mother´s Handbook
How to be
Twilight
New Moon
Little Ashes
Remember me
Kommande:
Bel Ami
Water for elephants
Unbound captives

Filmer Kristen Stewart varit delaktig i:
The thirteenth year
The flintstoned in viva rock vegas
The safety of objects
Panic Room
Cold Creek manor
Speak
Catch that kid
Undertow
Fierce people
Zathura
The messengers
In the land of women
The cake eaters
Into the Wild
Cutlass
Jumper
What just happened
Twilight
New moon
Adventureland
Kommande:
The yellow handkerchief
The runaways
Welcome to the Rileys
k-11

Filmer som Taylor varit delaktig i:
Shadow Fury
The bernie mac show – tv
My wife and kids – tv
Summerland –tv 
Cheaper by the dozen 2
Danny Phantom
Duck dodgers
The adventures of sharkboy and lava girl
What’s new, Scooby doo? 
Love, inc.
He’s a bully, Charlie brown
Twilight
New Moon
My own worst enemy
Valentine’s day

Sandra: Det är sjukt många filmer. Johanna har redan listat några av dem. Om ni går in på http://imdb.com och söker på ex robert pattinson så kommer alla hans filmer komma upp. Smart va?

Annie: Eh… det är nog ganska många filmer, Sandra hade ett jätte bra tips !

Marie: Johanna gjorde ju ett duktigt jobb med att skriva ner en del av filmerna. Annars är sidan som Sandra tipsade om en jättebra sida! Där finns ALL information man behöver om vilka filmer, TV-serier o dyl som ungefär ALLA i hela världen varit med i. :-) Så gå till IMDb och sök efter alla där.

7. Skulle du (Marie) kunna visa alla dina olika utgåver på filmerna elelr ni andra kan ju också om ni har fler utgåvor:)

Sandra: Marie har ju gåvor från utlandet, vilket inte jag har. Men är det så att ni vill se det som släppts i sverige så är det bara att skriva, så kan jag visa er.

Marie: Jag har inte hunnit göra detta ännu heller, men ni kan se bilder av den japanska utgåvan jag har hos Robert Pattinson Life. Min Bellas Box har ni redan sett bilder på, här.

8. Vet du var man kan få tag på Twilifht collectors edition? verkar vara helt slutsåld överallt.

Marie: Eftersom alla Collector’s Edition kommer ut i begränsad upplaga (vad jag vet) så börjar de ta slut nu. Det är fullt möjligt att de till exempel kommer att komma ut i en samlarbox när alla har kommit ut så småningom, men för tillfället är Twilight Collector’s Edition väldigt svår att få tag på. Det man kan göra är att köpa den i andra hand. Antingen på eBay eller på ställen som Amazon.com eller Amazon.co.uk där det finns försäljare som säljer den. Det är alltså inte Amazon själva som säljer den, men man köper den via deras sajt. Man måste kolla upp frakt o dyl speciellt då, eftersom det inte är säkert att samma gäller för de försäljarna som för Amazon.

9. ehm. jag är 13 år, och man måste vara 18 för att beställa nåt på internet? det suger.
mina föräldrar “litar inte” på företaget so whatever.
och om jag går till affären och ber dom att beställa åt mig så kostar det jättemycket!
finns det något annat sätt? =( tack för hjälpen

Johanna: Ett sätt du kan göra är ju att se om du har någon vän eller någon annan du litar på som är över 18 år och som kan handla det åt dig över nätet.

Sandra: jag skulle säga precis det som Johanna sa, försök fråga en annan 18 åring. Eller så kanske det är så att din kompis mamma kan betala? Då kan ni ju gå ihop och dela på frakten. Smart sätt tycker jag! Det finns även ett annat sätt, kolla här:
http://www.twilightgrejer.se/2010/04/07/ett-satt-att-bestalla-fran-utlandet/

Annie:
det finns nog inte något annat än att beställa från större hemsidor om man vill verkligen vara säker på att inte bli lurad, som Discshop och CDON för där blir man inte lurad, och discshop har väldigt mycket twilight saker så tipset är Discshop och CDON

Marie: Det här är en svår fråga, för jag tycker egentligen inte att man behöver vara rädd för att beställa på internet, och jag tycker egentligen att du kan berätta det för dina föräldrar. Jag vet inte vad det är de är rädda för, men det finns massor av säkra företag på nätet, svenska företag som man kan beställa saker på faktura ifrån där man, precis som Annie säger, inte behöver oroa sig för att bli lurad. Flera av företagen är ju såna som även finns som butik, bara att det är billigare att beställa på nätet. Akademibokhandeln är ett bra exempel. Jag har för mig att det är Bokus.com som är deras nätbokhandel, så det är egentligen samma sak att beställa från dem.
Om dina föräldrar har frågor om att beställa från nätet får de gärna kontakta oss så kan vi se om vi kan svara på deras frågor. Som jag skrev så kan man beställa på faktura från i princip alla svenska nätbutiker, vilket innebär att du inte betalar förrän du har fått varorna. Det finns alltså ingen risk för att bli lurad. Och skulle t.ex. böckerna vara skadade eller dylikt, så skickar företaget nya böcker.

10. Vilken är din favorit av dina Twilight grejer du har?

Johanna: Min favorit bland mina twilight grejer är nog boxen med alla böckerna på engelska. Inte för att det är det snyggasta eller coolaste jag har kanske men för att det är ju ändå det är som är grunden för allt. Böckerna.

Sandra: Min favoritsak som jag har med twilight är min första twilightbok. Den har jag med mig varje gång jag åker bort. Symboliserar hela sagan på något sätt. En annan sak är mina twilightjournals.

Annie: oh,.. svårt fråga, just nu är det  mitt “The Cullen” paraply

Marie: Som de andra sagt, så är nog egentligen böckerna (eller kanske Twilight Journals) mina favoritgrejer, för det var ju de som skapade hela besattheten. :-) Men förutom böckerna så har jag två saker som är mina favoriter. Dels min spegel (som jag nämnt förut) som är etsad med citatet The forbidden fruit tastes the sweetest, och dels min jacka (som ni sett lite bilder på) där jag har strukit på olika tygmärken och satt på olika pins – Charlie Bewley sa att han gillade den. :-)

Jannicke: Min favoritgrej är nog mina dvdfilmer, tycker att de är så fina.

Alexandra: Det måste nog vara Bellas Box, och alla mina postrar (över 60 st xD )

Här är några av de frågor som vi har fått in vid sidan av den egentliga frågestunden, men som vi passar på att svara på nu.

Vendela hade ett par frågor, först apropå mitt inlägg om diverse dofter
Är det där i svergie?
Och sedan även: Vad finns i Bella’s box ienkligen?

Vad jag vet finns inga dofter, lypsyl osv att köpa i Sverige. De går att beställa till Sverige, men inte från en svensk hemsida.

Förutom bilderna som ni kunde se i mitt inlägg om min Bellas Box (se svaret på fråga 7), så kan ni även läsa det här inlägget.

Diana undrade: Vet du om Robsessed boxen på cdon fortfarande innehåller “The haunted airman” och vad de nu var mer som skulle ingå i den? För nu kostar den bara 129:- de är fotfarande 2-disc utgåva men det stod inget om “the haunted airman” nånstans på sidan… Så är lite undrande och tänkte om du visste? :)

Det enda sättet att veta helt säkert är egentligen att mejla CDON och fråga. Det jag kan säga är att den här utgåvan verkar ha släppts för ett par veckor sedan, vilket tyder på att det är en ny utgåva och det kan alltså vara orsaken till prisskillnaden. Är det en 2-discutgåva skulle jag gissa på att The Haunted Airman fortfarande ingår, eftersom själva dokumentären inte innehåller så mycket material att det skulle behövas 2 skivor. Det finns ingen anledning till att det skulle ingå 2 skivor om inte filmen ingår.
Med tanke på att det inte står något om detaljerna, och att The Haunted Airman inte nämns, är det dock säkrast att mejla CDON och fråga dem direkt för att vara säker.

Det här inlägget postades Thursday, April 22nd, 2010 at 01:47 och finns i Frågestund. Du kan följa kommentarerna i detta inlägg genom RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller länka från din hemsida/blogg.

 

Lämna en kommentar

Spam Protection by WP-SpamFree