Försäljningssiffror för Twilight-böckerna planar ut

Twilight Lexicon postade ett intressant inlägg för ett par dagar sedan om hur försäljningssiffrorna för Twilight-böckerna inte är så stora nu, som de var förra året. Detta är i och för sig kanske väntat, eftersom det ändå finns en gräns för hur många fans serien kan få, åtminstone tills det har gått några år och de som är för unga nu, upptäcker serien.

Så här står det i artikeln:

According to Lagarder, the parent comply of Hachette & Little Brown, Twilight sales have finally reached a plateau of sorts. According to an article in The Book Seller:

“Lagardère Pubishing saw a 6.5% decline in revenues for the first quarter of 2010, with sales down from €30m to €433m for the period to end-March 2010 after what it described as “the expected erosion in Stephenie Meyer sales”.

Hachette UK said its sales had been “strong” in the first quarter of 2010, with underlying sales across HUK up on 2009 and “considerably ahead of expectation”. This was despite continuing international economic uncertainty, and a fall of 6% in the overall UK market. Hachette UK added that “inevitably, sales of Stephenie Meyer’s backlist have steadied after their phenomenal performance in 2010″.

Business Week is also reporting on the trend.

“Lagardere last year benefitted from the success of Meyer’s vampire-themed “Twilight” novels, published by its Hachette Book Group unit. In 2010 guidance issued in March, the company said its publishing division would see a “return to normal” after brisk sales of “Twilight” books and related products.

Ni kan läsa Twilight Lexicons funderingar kring artikeln i deras blogginlägg.

Har ni några tankar kring det här? Det är kanske så att oavsett hur populära Twilight-böckerna fortsätter att bli, och hur mycket Bree Tanner säljer, så är det kanske så att 2009 var “Det stora Twilight-året”. Lite sorgligt är det ju, även om det var väntat, men det är också roligt att känna att man ändå fick vara med om det! :-)

Hur känner ni? Tror ni att Twilight-böckerna kommer att bli klassiker som läses av ungdomar under decennier framöver? Jag fick den här frågan av en journalist i söndags (jag kommer att berätta mer om det längre fram förhoppningsvis :-), och jag tyckte att det var svårt att svara på, för man kan inte förutspå framtiden. Man tittar till exempel på hur intresset för Harry Potter-böckerna känns som att det har minskat, men kanske är det fortfarande lika många som läser böckerna, bara att man inte hör så mycket om det?

Det här inlägget postades Thursday, May 13th, 2010 at 15:51 och finns i Böcker. Du kan följa kommentarerna i detta inlägg genom RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller länka från din hemsida/blogg.

2 Kommentarer till “Försäljningssiffror för Twilight-böckerna planar ut”

  1. Astrid Cullen Says:

    jag kan i alla fall tänka mig att prata mycket om det så att fler läser dem!! :D har fått mig gudmor att läsa Twilight (fast på svenska då -.-) känner mig stolt xD haha…

  2. AndreaCullen Says:

    Jag tror inte Twilight kommer bli några klassiker… FÖR DOM KOMMER ALLTID ATT VARA POPULÄRA!! =) Någon som håller med?
    kolla gärna in på min blogg!

    Kram

 

Lämna en kommentar

Spam Protection by WP-SpamFree