Om oss

Vi tänkte att det kunde vara roligt för er läsare att lära känna oss som skriver på bloggen lite bättre, så här är lite fakta om oss:

Grundare av bloggen, webmaster och admin

Namn: Marie
Ålder: 31
Bor: Egen lägenhet i Göteborg /Hemma hos pappa och katterna i Småland
När/var/hur upptäckte du Twilight: Jag hörde talas om att man skulle göra en film på populära vampyrböcker. Jag har alltid varit intresserad av vampyrer, och att hålla koll på nöjesnyheter, så jag började läsa böckerna och fastnade obönhörligt. Detta var några veckor innan smygpremiären av Twilight, så jag läste alla böckerna innan jag såg någon av filmerna. Ni kan läsa min längre berättelse om hur jag upptäckte Twilight här.
Vilken av Twilightböckerna är din favorit: Eclipse, så det ska bli så otroligt spännande att äntligen få se den på bio i juni! Kan knappt tro att det är sant.
Favoritkaraktär i Twilightsagan: Jag vet inte om jag kan säga någon, för jag gillar så många, men Jacob, Seth och Leah är några favoriter, men jag gillar t.ex. Alice, Carlisle, Kate och Garrett otroligt mycket också. :-)
Intressen: Jag har ganska många intressen, men sen jag startade den här bloggen är den mitt största intresse. Mycket tid ägnas till den. Annars läser jag, tittar på TV, stickar, virkar bland annat. Jag har släktforskat en hel del också.
Favoritbok (förutom Twilight-böckerna): Svår fråga, för jag älskar att läsa och det finns ju mycket att välja bland, men några böcker som jag har läst som har gett mig samma besatthetskänslor som Twilight, men ändå på ett annat sätt, är Outlander-böckerna av Diana Gabaldon. Trollbindande! (Jag håller på att läsa Hunger Games av Suzanne Collins just nu, så jag återkommer när jag är klar för att se om de når upp till Twilight. :-)
Favoritscen i böckerna: Så otroligt svår fråga, för varje gång jag läser böckerna så påminns jag om hur mycket jag älskar massor av scener. Men tältscenen är absolut en favorit. Det är inte en scen, men månaderna i New Moon och kapitlet därefter (“Time passes…”) är bland det bästa jag har läst. Och jag älskar i Breaking Dawn, när Bella äntligen känner sig värd Edward.
Filmerna – Twilight eller New Moon: Absolut New Moon. Utan tvekan. Jag var grymt besviken på Twilight, och är fortfarande inte så förtjust i den, men efter att ha sett New Moon kan jag uppskatta Twilights egna känsla och att den har sin plats i sagan. Och det faktum att det var första gången vi fick se Twilight förverkligas på vita duken.
Favoritfilm: Jag måste nog säga att min absoluta favoritfilm är Dirty Dancing, för den har jag sett ofantligt många gånger. Men Pianot är även en fantastisk film som man inte orkar se lika många gånger. Och jag älskar i princip allt som bygger på något skrivet av Jane Austen. Stolthet och Fördom med Colin Firth skulle jag kunna se hur många gånger som helst och aldrig tröttna.
Bästa Twilight-grej: Jag har fått den här frågan ganska ofta, och förutom böckerna (som självklart är de bästa “grejerna”) så brukar jag säga att det är min Twilight-spegel. Ni kan se den här.
Sandra hade också ett jättebra svar på den här frågan: Twilight journals! Älskar dem. <3
Längtar tills: Eclipse kommer ut på bio. 
Favorithemsidor: Jag är i princip bara ute på Twilight-sidor på nätet, så det är t.ex. Twilight Sweden, The Twilight Saga.se osv. Den mesta tiden jag är ute på nätet har något med Twilight att göra. Annars skulle jag kanske säga att Google är en favorithemsida, för jag söker mycket information. :-)
Framtidsplaner: Jag skulle inte kalla det en plan, men jag har en dröm om att göra en resa runt USA, och självklart bland annat besöka Forks. Annars är mitt mål just nu att slutföra min utbildning, och att jag ska komma på vad jag vill bli när jag blir stor. :-)

Medbloggare

Namn: Alexandra
Ålder: 13 år
Bor: Umeå
När/var/hur upptäckte du Twilight: När twilight trailern började sändas på Tv, började jag läsa…
Vilken av Twilightböckerna är din favorit: Breaking Dawn
Favoritkaraktär i Twilightsagan: Alice & Jane
Intressen: TTS, konståkning
Favoritbok (förutom Twilight-böckerna): Vampire Diaries, House of night, vampire academy m.f.
Favoritscen i böckerna: Bella som newborn (tredje delen av Breaking dawn)
Filmerna – Twilight eller New Moon: Kan inte välja! :)
Favoritfilm: om man bortser från twilight/new moon så är det nog många olika filmer men en av dom är Avatar.
Bästa Twilight-grej: Bellas Box & Afficher
Längtar tills: Eclipse!, bree tanner boken m.m
Favorithemsidor: Thetwilightsaga.se , twilightgrejer.se , vampirediaries.se, twilightsweden.se
Framtidsplaner: web designer, Stylist, författare (konståkningsproffs? ;) )


Namn: Annie
Ålder:
Bor: I mitten av Sverige
När/var/hur upptäckte du Twilight: Några veckor sedan Twilight hade premiär.
Vilken av Twilightböckerna är din favorit: Eclipse 
Favoritkaraktär i Twilightsagan: Jacob och Rosalie
Intressen: TTS, kompisar, musik
Favoritbok (förutom Twilight-böckerna): The Host, I morgon när krigen kom(hela serien) och Identitet X(hela serien)
Favoritscen i böckerna: Tältscenen
Filmerna – Twilight eller New Moon: Twilight
Favoritfilm: Eh… vet ej o man ej får ta Twilight eller NM
Bästa Twilight-grej: mina bokmärken(hiihiihih)
Längtar tills: ingen anning….
Favorithemsidor: Twilightsweden, thetwilightsaga och twilightgrejer…! ;)
Framtidsplaner: Kanske bli designer

 

Namn: Jannicke
Ålder: 22
Bor: Strängnäs, Södermanland
När/var/hur upptäckte du Twilight: Såg twilight på bio, då killen ville se den. Till hans förlust va det ju en “tjejfilm”, men min vinst blev att jag blev beroende och köpte alla böckerna och läste ut dom fortare än jag någonsin läst en bok.
Vilken av Twilightböckerna är din favorit: Breaking dawn
Favoritkaraktär i Twilightsagan: Rosalie
Intressen: Film, Teater, Musik, Djur
Favoritbok (förutom Twilight-böckerna): Babbeldrottningen, Sjuårskrisen
Favoritscen i böckerna: Haha, jag måste nog erkänna Edwards och Bellas natt ;P
Filmerna – Twilight eller New Moon: Twilight, än så länge.
Favoritfilm: Nightmare Before Christmas, Snygg Sexig & Singel
Bästa Twilight-grej: Rosalies Halsband (har ännu inte inföskaffat det, men snart så)
Längtar tills:  Eclipse och Breaking Dawn kommer på bio.
Favorithemsidor: Förutom twilightgrejer.se så gillar jag Facebook faktiskt.
Framtidsplaner: Att skaffa mig ett jobb och skaffa mig ett körkort.

 

Namn: Johanna, Inez Margareta, Backman
Ålder: 18 år
Bor: I havsstaden Öregrund, 8 mil från både Uppsala och Gävle men fortfarande inom Uppsala Län.
När/var/hur upptäckte du Twilight: jag upptäckte filmen, alltså Twilight, ganska direkt efter att den gick att hyra hem i höstas. Jag hyrde den utan att veta alls vad jag gav mig in på, mer för att alla tjatade om den och jag var tvungen att ge det en chans. Blev helt kär i figurerna och handlingen och bestämde mig för att läsa böckerna, vilket jag gjorde, och sedan dess har jag älskat det hela ännu mer!
Vilken av Twilightböckerna är din favorit: Jag tycker dom alla är jättebra, men jag tror att det får bli ”Breaking Dawn” om jag nu måste välja. Varför vill jag inte berätta av hänsyn till de som ännu inte läst boken och vet hur det slutar, men den är verkligen allt man kan önska och lite till :-)
Favoritkaraktär i Twilightsagan: Jasper Hale! Med hans plågsamma ansiktsuttryck är det svårt att inte tycka han är för söt, och hans historia är minst sagt intresserande! Tycker verkligen om hans och Alice förhållande och hans sätt att hjälpa till när det verkligen behövs, lite senare i historien.
Intressen: Jag älskar att läsa böcker, Skriva, spela piano, hänga i kyrkan och att umgås med vänner och familj. Jag har 3 katter hemma, tycker om att jogga och röra på mig och att leka med mina syskonbarn. :-)
Favoritbok (förutom Twilight-böckerna): Hur ska jag kunna välja bara en! Hm…jag sväljer allt utom historiska skildringar så har ni något tips är det bara att dela med er! :-)
Favoritscen i böckerna: Hela vistelsen på Esme Island, ifrån BD är fantastisk! Tycker också att tältscenen i NM är grymt härlig, liksom första gången det visar sig som ett par i skolan i Twilight. :-)
Filmerna – Twilight eller New Moon: New Moon. Jag tycker Twilight är bra också men spänningen I New Moon är fantastiskt, och upplösningen…ja vad kan man säga :-) Allt gick lite fort i Twilight men här verkar händelseförloppet ha fått en mer realistiskt tidsram och färgerna har på något sätt en helt annorlunda ljushet i sig, Twilight var väldigt grå på något sätt.
Favoritfilm: High Fidelity. Utan tvekan och för alltid. :-)
Bästa Twilight-grej: Den bästa Twilight grej jag äger måste vara den jättestora postern på Edward som jag har ovanför min säng, tillsammans med boxen på alla 4 engelska böcker jag köpte i höstas. Min nästa inköp lär dock bli en kudde med motivet Twilight Junkie :-)
Längtar tills: bellas box och Eclipse premiären! sommar,min 19 års-dag, fräknar och båtåkande.
Favorithemsidor: för att dra till med något helt otwilight måste jag säga att webaidshop.se är ett initiativ jag högt uppskattar :-)
Framtidsplaner: Det närmsta är en solig semester i Danmark och en husvagnsvecka på nyhem i sommar. Men längre fram ser jag också fram emot min lärarexamen, att ge ut en bok med mina dikter och att ikväll få spela lite dragon age och dricka kaffe. :-)

 

Namn: Sandra
Ålder: 17 men 18 i november! ;)
Bor: Borås
När/var/hur upptäckte du Twilight: Det var den 12 december då jag gick på twilight på bio. Dock började jag inte få “aha” känslor för den, eftersom det är böckerna som gör filmerna bra! så sommaren 2009 började jag läsa twilightböckerna. alla utlästa på mindre än en vecka- och jag är fast!
Vilken av Twilightböckerna är din favorit: har ingen speciell, för alla är så bra på sitt sätt. Ser twilightsagan som en hel bok!
Favoritkaraktär i Twilightsagan: Det måste vara Bella. Hon är bara… Obeskrivlig!
Intressen: vänner, familj, göra andra glada och FIKA!
Favoritbok (förutom Twilight-böckerna): oj. svårt. hmm… måste bli pojken som kallades det. Den är väldigt bra. och hemsk.
Favoritscen i böckerna: eftersom det ska vara favorit, så kanske det inte är så passande att ta “the break up scene”. den är så känslomässigt laddad.. Men jag tycker nog återföreningen i Volterra och när Edward friar (i Eclipse)! som sagt, ja ser det hela som en bok. ;)
Filmerna – Twilight eller New Moon: New Moon! helt klart, dels för att jag läst bäckerna före och då förstår man mer! samtidigt så var man en del av något, syftar på att väntan gjorde den sjukt bra. kanske låter konstigt. Men även New Moon för att Chris lyckats få med så mycket av boken.
Favoritfilm: ja du.. hmm.. wuthering heights! den är bra, sorglig och kärleken mellan dem är underbar.
Bästa Twilight-grej: min bästa twilightgrej är mina citatböcker! ni vet dem på engelska som följde med i en plåtask. allt det mest underbara i en gåva! :)
Längtar tills: Den sista filmen i sagan kommer ut. (tänk vad mycket samlarsaker det kommer komma! i boxar och allt!) Låter säkert sorgligt, men när den dagen kommer så är jag mycket glad!
Favorithemsidor: twilightgrejer så klart ;P men även The twilightsaga.se… finns många bra sidor!
Framtidsplaner: Det som är steg 1 är att gå klart gymnasiet, ta studenten (!) och sedan åka till England eller USA som Au-pair. Det vore drömmen! ta ett jobb där, komma tillbaka till Sverige och utbilda mig till förhoppningsvis Arkitekt. Tycker det är svårt att säga med framtiden, heh. detta är kanske mest mina drömmar, men det är så jag vill att min framtid ska vara!